Kuřecí ježci s citrusy

Kuřecí ježci s citrusy

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 400 g kuřecích prsou, pokrájených na 2cm kostky
  • 1 červená paprika, pokrájená na kostky
  • 2 cukety, pokrájené na kostky
  • 1 lžička tekutého medu
  • šťáva ze 2 pomerančů + kůra z 1 pomeranče
  • 30 g kečupu
  • 2 pomeranče k podávání, rozkrojené na poloviny
  • sůl a pepř

Postup

Na špízové jehly napichujte střídavě kuře, papriky a cukety. Smíchejte med s pomerančovou šťávou a troškou kečupu, solí, pepřem a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Přelijte marinádu do mísy a naložte do na pár minut špízy.

Špízy vařte v páře po dobu 15 minut společně s předkrmem a dezertem.

V kastrůlku nechte trochu zredukovat marinádu, Po uvaření špízy namočte ze všech stran do zredukované šťávy a zapíchejte je do rozpůlených pomerančů.