Kuře na paprice

Kuře na paprice

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 1,2 kg kuřete na plátky
  • 2 cibule na plátky
  • 3 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
  • ½ l telecího vývaru
  • 250 ml tekuté smetany
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • Dijonská hořčice
  • sůl a pepř

Postup

Na termostatu nastavte teplotu 130°C v režimu Opékání. Rozpalte olej a mírně na něm opečte cibuli tak, aby nezhnědla.

Přidejte kuře okořeněné solí a pepřem, česnekem a paprikou. Opékejte 2 až 3 minuty. Na termostatu nastavte teplotu 100°C v režimu Mírný var.

Přilijte telecí vývar a smetanu a nechte probublávat 20 minut. Ke konci doby varu přidejte nasekanou petrželku a hořčici. Podávejte horké.