Kuře na jehle s medovou mrkví

Kuře na jehle s medovou mrkví

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 malé kousky kuřecích prsou bez kosti
  • 4 velké špenátové listy, omyté
  • 2 červené papriky, ogrilované a oloupané, rozkrojené na poloviny
  • 4 sušené švestky, vypeckované
  • 1 lžička tekutého medu
  • 600 g mrkve, na kolečka
  • mletá skořice
  • 4 dlouhé špízové jehly
  • sůl a pepř
  • potravinová fólie (vhodná pro použití v mikrovlnné troubě)

Postup

Kuřecí plátky podélně rozřízněte a rozevřete. Okořeňte a na každý plátek položte list špenátu, sušenou švestku a polovinu papriky. Plátky srolujte do tvaru párku a zabalte do potravinové fólie. Konce fólie zatočte, aby se plátky nerozbalovaly.

Mrkev vložte na pečicí plech, pokapejte medem, okořeňte a navrch položte kuře. Vařte v páře po dobu 15 minut společně s předkrmem a hlavním chodem.

Poté z kuřete sejměte potravinovou fólii. Kuře napíchejte na jehly tak, aby připomínaly lízátko. Podávejte s medovou mrkví.