Kuře a křupavé hranolky ze sezónní zeleniny

Kuře a křupavé hranolky ze sezónní zeleniny

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 150 g mrkve, nakrájené na špalíky
  • 8 stonků zeleného chřestu, oloupaných a rozkrájených na 3 části
  • 200 g kuřecích prsou, nakrájených na proužky
  • 1 bílý jogurt
  • 100 ml sherry octa
  • 1 svazek pažitky, nasekané
  • 4 rajčata, rozkrájená na čtvrtiny
  • 1 balení krájeného ledového salátu
  • sůl a pepř

Postup

Mrkev vložte na plech a okořeňte.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s hlavním chodem a dezertem. Po 8 minutách otevřete a přidejte chřest a proužky kuřete. Zavřete, stiskněte tlačítko funkce Vitamin+ a dále vařte po dobu 7 minut.

Smíchejte jogurt, ocet, pažitku, sůl a pepř. Zeleninu nechte vychladnout a dochuťte.

Na čtyři talíře naaranžujte vrstvu salátu a na něj navršte různé druhy zeleninových hranolků a čtvrtky rajčat.

Přelijte jogurtovým dresinkem.