Krevety ve stylu Provence

Krevety ve stylu Provence

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 800 g velkých krevet
  • 1 cibule, na plátky
  • 5 stroužků česneku, prolisovaných
  • petrželka, najemno nasekaná
  • 3 ActiFry odměrky panenského olivového oleje
  • 1 citron
  • sůl, pepř

Postup

Propláchněte krevety pod studenou vodou a dobře osušte. Vložte je do mísy a potřete česnekem, olivovým olejem a zasypte cibulkou a petrželkou. Nechte marinovat 15 minut.

Poté vložte krevety i s marinádou do hrnce ActiFry a vařte po dobu 12 minut. Až se barva krevet změní na jasně oranžovou, ochuťte je solí a pepřem.

Vypněte hrnec ActiFry a nechte odstát 2 minuty, poté podávejte s klínky citronu.