Krevetové špízy s tousty s bílými fazolemi

Krevetové špízy s tousty s bílými fazolemi

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 12 syrových velkých nebo královských krevet, oloupaných a uvařených
  • 4 plátky tmavého chleba, opečeného
  • 300 g velkých bílých fazolí v plechovce
  • 4 snítky suchého rozmarýnu bez lístků na špízy
  • 1 cibule, najemno nasekaná
  • 1 bílý jogurt
  • 50 ml oleje z pistácií nebo vlašských ořechů

Postup

Fazole slijte a propláchněte. Spolu s cibulí je vložte do košíku č. 1. Na každou snítku rozmarýnu napíchněte 3 krevety, aby vznikly špízy.

Fazole a cibuli vařte v páře po dobu 15 minut, zároveň s hlavním chodem a dezertem. Po 10 minutách vaření otevřete parní hrnec a na fazole položte špízy. Zavřete a stiskněte tlačítko funkce Vitamin +. Vařte dalších 5 minut.

Po uvaření smíchejte fazole s dostatečným množstvím jogurtu, aby získaly krémovou konzistenci (dejte pozor, aby směs nebyla příliš tekutá). Dochuťte. Fazolovou směs namažte na chléb a nahoru položte krevetový špíz. Pokapejte olejem z pistácií nebo vlašských ořechů.