Krémová hrášková polévka s mátou a octem balsamico

Krémová hrášková polévka s mátou a octem balsamico

Polévky

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 1 lžíce octa balsamico
  • 1 lžíce cukru
  • 320 g hrášku, vyloupaného
  • 1 cibule, na plátky
  • 650 ml horkého mléka
  • ½ svazku čerstvé máty, nahrubo nasekané
  • sůl a pepř

Postup

V kastrůlku nechte při nízké teplotě rozpustit cukr rozmíchaný v octu balsamico. Nechte svařit do zhoustnutí. Dejte stranou. Hrášek a cibuli vložte do varné nádoby.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s hlavním chodem a dezertem.

Po uvaření rozmixujte hrášek v kuchyňském robotu nebo v mixéru spolu s horkým mlékem a mátou, poté přeceďte přes jemné síto. Ochuťte solí a pepřem. Ihned podávejte v mělkých miskách pokapané troškou octa balsamico.