Královské krevety s mátou

Královské krevety s mátou

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 20 celých královských krevet s ocásky, oloupaných
  • 40 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nasekaného
  • 12 lístků čerstvé máty, nasekaných (pár si jich nechte na ozdobení)
  • 60 g lusků cukrového hrášku
  • 2 lžíce červené cibule, nasekané
  • 4 dřevěné špejle (10 až 15 cm)
  • omáčka z manga, rýžového octa a yuzu
  • sůl a pepř

Postup

Na každou špejli napíchněte 5 krevet. Smíchejte zázvor, mátu, cibuli a lusky cukrového hrášku a rozprostřete na pečicí plech. Navrch položte krevetové špízy. Ochuťte.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s hlavním chodem a dezertem.

Krevety naaranžujte na talíř a obložte cukrovým hráškem, zázvorem a mátou. Přelijte omáčkou z manga, octa a yuzu. Ozdobte snítkou máty.