Králík na pivu

Králík na pivu

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 800 g králičího masa (na kostičky)
  • 100 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • 150 g uzeného bůčku
  • 3 pol. lž. mouky
  • 350 ml světlého piva
  • sůl

Postup

Cibuli a česnek oloupejte a vložte do nádoby robota se sekacím nožem. Nasekejte 10 s rychlostí 11. Uzený bůček nakrájejte na drobné kostičky. Králičí maso nakrájené na kostky obalte v mouce.

Sekací nůž vyměňte za míchací nástavec. Přidejte olivový olej a bůček a spusťte program Pomalé vaření P1 na 5 min. při 130°C.

Po ukončení programu přidejte pivo, králičí maso a sůl. Spusťte program Pomalé vaření P2 na 45 min. při 95°C. Na počátečních 5 min. vyndejte z víka zátku, aby mohl alkohol vyprchat. Po dovaření ihned podávejte.