Koblihy s vůní pomerančových květů

Koblihy s vůní pomerančových květů

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 2 l oleje
  • 250 ml vody
  • 160 g mouky
  • 80 g másla
  • 50 g jemné pšeničné krupice
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • 125 ml vody
  • 250 g cukru
  • voda z pomerančových květů

Postup

Na sirup: vodu s cukrem vařte po dobu 2 až 3 minut. Přidejte vodu z pomerančových květů. Pokud chcete vyzkoušet jinou příchuť, nahraďte vodu z pomerančových květů citronovou kůrou nebo tyčinkou skořice. Nechte zchladnout.

Příprava koblih: V kastrůlku přiveďte k varu vodu se solí a máslem. Když se voda začne vařit, přidejte mouku a pšeničnou krupici a dobře promíchejte. Až se směs dobře spojí, přidejte po jednom vejce a vždy důkladně promíchejte.

Do mísy vlijte olej. Na termostatu nastavte teplotu 180°C v režimu Hluboké smažení a přiveďte olej k varu. Připravenou směsí na smažení naplňte cukrářský sáček se špičkou ve tvaru hvězdy.

Vytlačujte směs ze sáčku přímo do mísy Versalio, do které můžete vložit košík, a ukrajujte jednotlivé koblihy dle požadované velikosti.

Když jsou dozlatova usmažené, vyjměte je z mísy a nechte okapat na savém papíře. Obalte je v sirupu. Podávejte teplé, posypané pistáciovým práškem.