Kořeněné hrušky na červeném víně s našlehaným tvarohem Crème Fraiche

Kořeněné hrušky na červeném víně s našlehaným tvarohem Crème Fraiche

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Náročné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 hrušky (ne příliš zralé)
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 8cm kousek celé skořice
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 1/4 lžičky mletého muškátového ořechu
  • 2 bobkové listy
  • kůra z 1 pomeranče
  • kůra z 1 citronu
  • 8 pražených bobulí jalovce (rozdrcených)
  • 15 celých kuliček černého pepře

Postup

Oloupejte hrušky, ale nechejte je vcelku i se stopkou.

Spodní část každé hrušky seřízněte do roviny. Vyjměte trojnožku a postavte hrušky nastojato na dno hrnce.

Přidejte zbývající ingredience, kromě tvarohu crème fraiche.

Přikryjte pokličkou a nechejte natlakovat. Pomalu vařte 5 až 10 minut podle velikosti a zralosti hrušek.

Hrušky vyjměte z pánve a nastojato je postavte na servírovací mísu.

Vyjměte celou skořici a bobkové listy, a pokud chcete, tekutinu přeceďte.

Šťávu dál vařte, dokud se její objem nezredukuje na polovinu a konzistence nezačne připomínat sirup.

Pak omáčkou hrušky přelijte a nechejte přes noc v ledničce, přičemž je třeba hrušky namáčet střídavě ze všech stran, aby celé zčervenaly.

Podávejte s našlehaným tvarohem crème fraiche.