Kořeněná plněná jablka

Kořeněná plněná jablka

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 středně velká jablka na vaření
  • 15 g jemného hnědého cukru
  • 25 g sultánek nebo rozinek
  • 1/2 lžičky (2,5 ml) skořice
  • 1 lžíce (15 ml) citronové šťávy
  • 300 ml vody
  • oříšek másla

Postup

Jablka omyjte a odstraňte z nich jádřince. Slupku po obvodu jablka nakrojte nožem, aby jablka nepukla. Smíchejte cukr, sušené ovoce a skořici. Do košíku vložte kruh z alobalu.

Jablka naskládejte do košíku a naplňte je směsí sušeného ovoce. Do hrnce vlijte vodu s citronovou šťávou a vložte trojnožku. Vložte košík dovnitř.

Nastavte úroveň tlaku 1. Přikryjte pokličkou a nechejte natlakovat. Vařte 7-8 minut. Odstavte ze sporáku. Otočte volič tlaku do polohy vypuštění páry a postavte hrnec pod proud studené tekoucí vody.

Pokud jablka ještě nejsou uvařená, přiklopte pokličku, nechejte znovu natlakovat a vařte ještě 1 až 2 minuty. Jablka vyjměte a potřete je máslem, aby se pěkně leskla.