Karibské vepřové kari s ananasem

Karibské vepřové kari s ananasem

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

Potraviny

  • 1 kg vepřového karé
  • 3 lžíce mouky
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce oleje
  • 1 nasekaná větší cibule
  • 1/2 lžíce ‚Poudre de Colombo' nebo středně pálivého kari
  • 1 lžíce papriky
  • 300ml kuřecího vývaru
  • 2 sušené červené chilli papričky
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • 400g konzerva kostek ananasu ve vlastní šťávě
  • 2 bobkové listy

Postup

Z vepřového masa odkrojte přebytečný tuk a maso nakrájejte na 2cm kostičky. Smíchejte mouku se solí, pak směs promíchejte s kousky vepřového, aby byly rovnoměrně obalené.

Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a maso osmahněte dohněda.

Přemístěte z pánve do nádoby k vaření rýže. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte cibuli a pomalu restujte asi 5 minut, dokud cibulka nezesklovatí.

Přidejte všechny zbývající ingredience a přiveďte k varu. Přemístěte z pánve do nádoby k vaření rýže a dobře promíchejte

Přikryjte pokličkou, zvolte režim pomalého vaření, nastavte dobu vaření (v rozsahu 6-8 hodin) a stiskněte tlačítko start. Po uvaření vyjměte bobkový list a celé chilli papričky.