Kari s cizrnou, cuketou a špenátem

Kari s cizrnou, cuketou a špenátem

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 50g másla
  • 1 cibule (oloupaná a nakrájená na plátky)
  • 1,5 červené papriky (nakrájené na kostičky)
  • 6 nakrájených sušených meruněk
  • 2 lžíce sultánek
  • 2 lžíce piniových oříšků
  • 2 najemno nasekané stroužky česneku
  • 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce římského kmínu
  • 1,5 lžičky mletého koriandru
  • 1,5 lžičky mletého kardamomu
  • špetka kajenského pepře
  • 300 g sušené cizrny (namočené na 1 hodinu do vroucí vody)
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 1 cuketa nakrájená na tenké plátky
  • 2 rajčata (zbavená semínek, nasekaná)
  • 4 hrsti špenátu

Postup

Před vařením namočte fazole na hodinu do vroucí vody(pokud nevaříte v tlakovém hrnci, je fazole třeba namočit přes noc).

Pak vodu slijte a luštěniny důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.

V hrnci rozpusťte máslo.

Přidejte všechny ingredience kromě cukety, rajčat a špenátu.

Nastavte úroveň tlaku 2.

Zajistěte pokličkou a nechejte natlakovat.

Snižte teplotu a 11 minut vařte.

Odstavte hrnec ze sporáku a nechejte ho stát při pokojové teplotě, aniž byste měnili nastavení hodnoty tlaku, dokud ukazatel tlaku sám neklesne.

Zvedněte pokličku a přimíchejte zbývající zeleninu.

Další 3 minuty vařte bez pokličky.

Dochuťte.

Pokud chcete, můžete omáčku zahustit kukuřičnou moukou. Smíchejte 1 lžíci kukuřičné mouky se studeným vývarem, aby vznikla pasta.

Postupně přidávejte do omáčky, dokud nedosáhnete požadované hustoty.

Podávejte s neochuceným jogurtem a indickým chlebem naan.