Kari rýže

Kari rýže

Příloha

  • 5

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 225 g předvařené dlouhozrnné rýže
  • 40g másla
  • 1 větší cibule (nasekaná najemno)
  • 30 ml (2 lžíce) směsi koření kari
  • 750 ml kuřecího vývaru (připraveného ze 2 kostek vývaru)
  • 50 g sultánek.

Postup

V otevřeném hrnci rozpusťte máslo a asi 5 minut restujte cibuli s kari.

Přilijte vývar a vsypte rýži.

Nastavte úroveň tlaku 2.

Přikryjte pokličkou a nechejte natlakovat. Vařte po dobu 6 minut.

Otočte volič tlaku do polohy vypuštění páry a postavte hrnec pod proud studené tekoucí vody.

Jakmile je to možné, zvedněte pokličku.

Hrnec vraťte na sporák a jídlo promíchejte vidličkou, aby se od sebe zrnka rýže oddělila.

Nechejte na sporáku při nízké teplotě, dokud se všechna voda neodpaří.