Kachní prsa s hroznovým vínem

Kachní prsa s hroznovým vínem

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 2 kachní prsa bez tuku
  • 80 g zeleného hroznového vína
  • 80 g červeného hroznového vína
  • 200 ml kuřecího vývaru (v kelímku)
  • 20 g cukru
  • 200 ml bílého vinného octa
  • 1 lžíce medu
  • sůl a pepř

Postup

V horké pánvi lehce osmahněte kachní prsa kůží dolů. Potřete medem.

Vařte v páře po dobu 15 minut spolu s hroznovým vínem a koncentrovaným kuřecím vývarem.

Na konci doby vaření zabalte filety do alobalu a dejte stranou. V pánvi smíchejte cukr a vinný ocet a zahřívejte do lehkého zkaramelizování. Nalijte šťávu z kachny do pánve, abyste omáčku dodělali, a přidejte hrozny. Dochuťte. Kachní prsa nakrájejte a přelijte omáčkou.

Rozdělte hrozny do skleniček. Přidejte med a vanilkový lusk, poté zakryjte víčky. Vložte skleničky do koše č. 3.