Křupavý Camembert s brusinkovou omáčkou

Křupavý Camembert s brusinkovou omáčkou

Svačina

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 pevné samostatné kousky sýru Camembert
  • mouka
  • 2 rozšlehaná vejce
  • 100 g čerstvé strouhanky
  • 1 sklenička brusinkové omáčky

Postup

Kousky Camembertu podélně rozkrojte na tenčí plátky. Obalte v mouce, pak v našlehaném vejci a nakonec ve strouhance.

Ještě jednou obalte ve vejci a strouhance. Nechejte přibližně 30 minut vychladit, než budete pokračovat ve vaření. Smažte asi 1 - 2 minuty při teplotě 190°C, dokud sýr není zlatavě hnědý a křupavý.

Nechejte okapat a podávejte s brusinkovou omáčkou.