Křupavé krevetové kuličky se sladko-kyselou omáčkou

Křupavé krevetové kuličky se sladko-kyselou omáčkou

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 500 g krevet
  • 110 g čerstvého zázvoru
  • 2 jarní cibulky
  • 8 pečených kaštanů
  • 2 vaječné bílky
  • 10 ml sherry
  • 25 g kukuřičného škrobu
  • sůl
  • Sladko-kyselá omáčka: 100 ml ananasové šťávy
  • 55 ml vinného octa
  • 55 ml kečupu
  • 25 g cukru
  • 25 g kukuřičné mouky.

Postup

Smíchejte zázvor, cibulky, kaštany a krevety a přimíchejte sherry, vaječné bílky a kukuřičný škrob. Ochuťte solí.

Vytvořte menší kuličky.

Obalte je ve strouhance a usmažte ve fritéze.

Nechejte okapat a podávejte.

Sladko-kyselá omáčka: Všechny ingredience smíchejte v hrnci. Za stálého míchání přiveďte k varu.

Podávejte horké.