Křupavé knedlíčky z mušlí s pistáciemi a parmazánem

Křupavé knedlíčky z mušlí s pistáciemi a parmazánem

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Náročné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 8 mušlí
  • 80 g parmazánu vcelku
  • 40 g nesolených pistácií
  • 5 cl pistáciového oleje
  • 3 pláty těsta Warka (nebo filo těsta, 1 plát na 3 knedlíčky)
  • 20 g másla
  • 2 cl rostlinného oleje
  • sůl a pepř

Postup

Pistácie nahrubo nasekejte. Sýr nakrájejte na tenké proužky. Mušle nechte chvíli marinovat v pistáciovém oleji a posypte solí a pepřem. Rozpusťte máslo a smíchejte ho s olejem.

Touto směsí potřete pláty těsta.

Těsto rozkrájejte na 3 stejně velké části. Doprostřed každého kousku těsta položte trochu nasekaných pistácií.

Nahoru položte jeden kousek mušle. Ozdobte proužky parmazánu. Zabalte mušli do těsta, aby vznikl knedlíček. Opékejte nejdříve na straně, kde je sýr. Opečte knedlíčky po obou stranách dozlatova.

Podávejte se salátem z rokety nebo dubáčku.