Jehněčí wrap

Jehněčí wrap

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 700 g jehněčí plece
  • 1 cibule
  • 12 mladých mrkviček
  • 150 g cherry rajčat
  • 400 g malých brambor odrůdy Ratte
  • 20 g rajčatového protlaku
  • 1 svazek bylinek do polévky
  • 1/3 lžičky česnekové pasty
  • 2 lžičky olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

Nakrájejte maso na 4cm nudličky.

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky.

Mrkve důkladně omyjte (neloupejte je). Důkladně umyjte brambory (neloupejte je), a pokud jsou příliš velké, rozkrojte je na poloviny.

V tlakovém hrnci rozehřejte olej. Orestujte maso do zhnědnutí.

Přilijte 25 cl vody, aby se ode dna odlepily připečené kousky. Vyvařená šťáva poslouží jako základ omáčky.

Přidejte rajčatový protlak a promíchejte. Přidejte všechnu zeleninu.

Přidejte svazek bylinek do polévky a česnekovou pastu. Ochuťte solí a pepřem.

Přiklopte tlakový hrnec pokličkou a nechejte vařit 10 minut od chvíle, kdy hrnec začne pískat.

Rozetřete omáčku na tortily, aby trochu změkly. Přidejte masovou směs a tortily pevně srolujte.

Podávejte ihned.