Jehněčí tajine

Jehněčí tajine

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Náročné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 600 g libového jehněčího masa, nakrájeného na tenké plátky
  • 1 cibule, nadrobno nasekaná
  • 2 řapíky celeru, nakrájené na kostičky
  • 2 rajčata, nakrájená na klínky
  • 1 červená paprika, na proužky
  • 20 g čerstvého zázvoru, oloupaného a najemno nasekaného
  • 1 stroužek česneku
  • 2 špetky mletého kari koření, šafránu a prášku "4 koření"
  • 20 g tekutého medu
  • 20 g nakládaného citronu, okapaného a najemno nasekaného
  • 150 ml jehněčího vývaru
  • 1 svazek čerstvých lístků koriandru, najemno nasekaných
  • několik lístků máty, nasekaných
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup

Smíchejte maso s veškerou zeleninou, zázvorem, kořením, medem, nakládaným citronem a ochuťte solí a pepřem. Nechte marinovat 15 minut.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a dezertem. Mezitím smíchejte v kastrůlku jehněčí vývar s polovinou koriandrových lístků a nechte mírně zredukovat.

Těsně před podáváním přeceďte jehněčí omáčku, dochuťte ji a přidejte čerstvé nasekané bylinky.

Hrušky smíchejte s černým rybízem a medem. Rozdělte do skleniček a zakryjte víčky.