Jehněčí tajine s nakládaným citronem a černými olivami

Jehněčí tajine s nakládaným citronem a černými olivami

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 600 g jehněčího ramínka bez kosti a bez tuku
  • 40 g černých oliv, vypeckovaných
  • 20 g čerstvého kořene zázvoru
  • 2 citrony naložené v soli
  • 2 stroužky česneku
  • 5 snítek čerstvého koriandru
  • 5 snítek čerstvé hladkolisté petrželky
  • 1 ActiFry odměrka mletého zázvoru
  • 2 špetky šafránu (v prášku nebo snítky)
  • 1 ActiFry odměrka kukuřičného škrobu
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 ActiFry odměrka olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

Ve 100 ml vody rozmíchejte kukuřičný škrob a přidejte víno. Smíchejte šafrán s 50 ml teplé vody. Jehněčí ramínko nakrájejte na kostky (o váze asi 30 g). Oloupejte kořen zázvoru a nakrájejte ho na plátky, stejně tak cibuli. Oloupejte a prolisujte česnek. Nakládané citrony rozkrojte na čtvrtiny. Vyjměte z nich dužinu a ponechte si pouze kůru, kterou nakrájejte na plátky. Olivy rozkrájejte na poloviny.

Zázvor, česnek a cibuli vložte do hrnce ActiFry a smažte po dobu 5 minut. Přidejte maso a smažte dalších 5 minut.

Přidejte ostatní suroviny (olivy, citron, šafrán, víno, vodu s kukuřičným škrobem) a vařte dalších 5 až 10 minut podle toho, jak moc propečené chcete mít maso. Před podáváním přidejte nasekané bylinky.