Jehněčí steaky Grand Veneur s celerovým pyré

Jehněčí steaky Grand Veneur s celerovým pyré

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 8 steaků ze zvěřiny (každý o váze 50 g)
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 100 ml červeného vína
  • 1 šalotka, najemno nasekaná
  • 1 bulva celeru, oloupaného a nakrájeného na kostky
  • 400 ml hovězího vývaru (v kelímku)
  • 2 lžíce želé z červeného rybízu
  • 150 ml nízkotučné smetany nebo crème fraîche
  • sůl a pepř

Postup

Ochucené jehněčí steaky naložte do směsi červeného vína s tymiánem a šalotkou. Jehněčí vložte do košíku spolu s šalotkou, tymiánem a celerem. Víno dejte stranou.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a dezertem. Mezitím nechte v kastrůlku zredukovat víno téměř do vypaření. Přidejte vývar a želé z červeného rybízu a mírně zahřejte, dokud se želé nerozpustí. Dochuťte.

Až se maso uvaří, rozmačkejte celer v mlýnku na zeleninu nebo rozmixujte na pyré tyčovým mixérem a přidejte crème fraîche. Na každý talíř dejte několik vrchovatých lžic celerového pyré a jehněčí steaky polijte omáčkou.