Jehněčí Pilaf

Jehněčí Pilaf

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 250 g jehněčího s kostí (nebo řízek)
  • 250 g rýže na pilaf
  • 5 polévkových lžic rostlinného oleje
  • 250 g mrkve
  • 2–3 cibule
  • 50 g rozinek
  • 2 hlavičky česneku
  • 250 ml vody
  • 50 g koření na pilaf
  • 1 polévková lžíce kmínu
  • 100 g cizrny
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

1 Cizrnu přes noc namočte. Rozinky a rýži namočte půl hodiny před přípravou. 2 Mrkev nakrájejte na proužky, cibuli na půlkolečka a jehněčí maso na kousky. 3 Do multifunkčního hrnce nalijte rostlinný olej. Přidejte cibuli, mrkev a maso. Na 10 minut zapněte režim FRY. 4 Poté přidejte ostatní ingredience. Zalijte vodou. Zapněte režim PILAF/RISOTTO.