Jasmínovo-mangový krém

Jasmínovo-mangový krém

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 400 ml nízkotučného mléka
  • 150 ml smetany
  • 4 sáčky jasmínového čaje
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 3 vaječné žloutky
  • 50 g kousků manga

Postup

Zahřejte smetanu s mlékem, přidejte čaj a nechte vyluhovat do chladna. Ušlehejte vaječné žloutky s cukrem a poté přidejte vyluhovaný čaj. Zamíchejte a přeceďte přes jemné sítko. Kousky manga rozložte na dno skleniček, přelijte je směsí a zakryjte víčky. Vložte skleničky do koše č. 3.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a hlavním chodem.

Po uvaření sejměte víčka. Podávejte.