Jarní zelenina s paprikou

Jarní zelenina s paprikou

Příloha

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 100 g sušených bílých fazolí
  • 50 g sušených velkých červených fazolí
  • 2 mrkve
  • 2 tuříny
  • 2 srdíčka z čerstvých artyčoků
  • 200 g fazolových lusků
  • 1 větší cibule
  • 450 g bobu (vyloupaného)
  • 25 g červených paprik
  • 1 citron (120 ml) olivový olej
  • 2 stroužky rozdrceného česneku (lze vynechat)
  • 1 svazek bylinek do polévky
  • 200 g mraženého zeleného hrášku
  • 200 g mražené kukuřice
  • sůl a pepř

Postup

Vložte bílé fazole a velké červené fazole do oddělených misek. Zalijte je dostatečným množstvím vařící vody a nechejte je máčet ve vodě po dobu jedné hodiny.

Pak vodu slijte a luštěniny důkladně propláchněte pod tekoucí vodou. Oloupejte zeleninu. Nakrájejte mrkve a tuříny na krátké, tenké proužky.

Rozkrájejte srdíčka artyčoků na trojúhelníky. Rozkrájejte fazolové lusky na 4cm kousky.

Nasekejte cibuli. Červenou papriku nakrájejte na kostičky. Nakrájejte oloupané citrony na drobné kostičky.

V otevřeném hrnci rozehřejte olej a 3 minuty na něm restujte nasekanou cibuli, pak 2 minuty restujte papriku.

Přidejte zbývající čerstvou zeleninu, namočené fazole, rozdrcený česnek, svazek bylinek do polévky a kostičky citronu. Asi 5 minut vařte bez pokličky.

Dochuťte a přilijte 600 ml vody. Nastavte úroveň tlaku 1. Zajistěte pokličkou a nechejte natlakovat. Vařte po dobu 15 minut.

Otočte volič tlaku do polohy vypuštění páry a postavte hrnec pod proud studené tekoucí vody. Mezitím uvařte zelený hrášek a sladkou kukuřici v hrnci s vroucí osolenou vodou podle instrukcí na obalu.

Slijte. Smíchejte všechnu zeleninu dohromady a podávejte horké nebo studené.