Jarní salát

Jarní salát

Příloha

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 150g mrkve
  • 2 brambory
  • 100 g cukrového hrášku
  • 150 g květáku
  • 2 cukety
  • 100 ml ( 7 lžic) olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • nasekaný čerstvý kerblík.

Postup

Oloupejte mrkve a brambory. Z cukrového hrášku odstraňte případná tužší vlákna. Rozeberte květák na jednotlivé růžičky. Nakrájejte mrkve, brambory a cukety na kostičky.

Rozkrájejte hrášek na proužky. Vložte zeleninu do napařovací nádoby a 20 minut vařte. Mezitím si připravte francouzský dresink: smíchejte olivový olej s citronovou šťávou a dochuťte.

Vložte zeleninu do předehřáté servírovací mísy. Podávejte teplé, posypané nasekanými bylinkami a zalité francouzským dresinkem.