Jablková přesnídávka se skořicí

Jablková přesnídávka se skořicí

Dezert

  • 5

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 1 kg jablek
  • 80 g hnědého cukru
  • 100 ml citronové šťávy
  • 1 č. lž. skořice

Postup

Jablka oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.

Vložte do nádoby robota se sekacím nožem. Přidejte hnědý cukr, citronovou šťávu a skořici. Vařte 20 min. rychlostí 3 při 100°C.

Po uvaření mixujte 40 s rychlostí 10.

TIP: Skořici můžete nahradit vanilkou. Pokud máte rádi jemnější konzistenci, mixujte dalších 20 s. Polovinu množství jablek můžete nahradit hruškami.