Jablka povařená v cideru a medu

Jablka povařená v cideru a medu

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 8 plátků hutného zázvorového koláče, nakrájeného na kostičky
  • 400 ml sladkého cideru
  • 30 g tekutého medu
  • 30 g makadamských ořechů
  • 3 jablka Golden Delicious, oloupaná a nakrájená na kostky

Postup

Zázvorový koláč napěchujte na dno skleniček. Pokryjte vrstvou nakrájených jablek.

Smíchejte med s ciderem. Přelijte přes jablka. Přidejte makadamské ořechy.

Zakryjte skleničky víčky. Vložte do košíku č. 3. a vařte v páře po dobu 15 minut. Těsně před podáváním sejměte víčka.