Jablečný koláč

Jablečný koláč

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 5 větších jablek na vaření
  • 1/3 šálku cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • sůl podle chuti
  • 3 lžíce másla
  • 1/3 šálku melasy light
  • 1/4 šálku vody
  • 1 šálek mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva s dvojím účinkem
  • 3 lžíce tuku na pečení
  • 3/4 šálku mléka

Postup

Jablka oloupejte a po odstranění jádřinců je nakrájejte na tenké plátky. Ve velké míse smíchejte jablka s cukrem, skořicí a 1/4 lžičky soli.

Lžičkou směs přemístěte do kulaté pánve TEFAL. V menším kastrůlku TEFAL rozpusťte při nízké teplotě máslo.

Odstavte ho a vmíchejte melasu a vodu. Směsí přelijte jablka.

Předehřejte troubu na 180°C. Ve středně velké misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a 3/4 lžičky soli. Vmíchejte tuk na pečení, aby vznikla směs drobivé konzistence.

Vmíchejte mléko, aby mouka byla vlhká. Na jablka dejte několik vrchovatých lžic směsi, až vznikne 8 nebo 9 kupiček.

Pečte 35 - 40 minut, nebo dokud těsto není zlatavé a jablka měkká.

Před podáváním krustu rozbijte lžící a vmíchejte do jablkové směsi.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu
  • Talent Pro
    Talent Pro

    Pro labužníky, kterí se rádi oddávají požitkům při vaření a vyhledávají výjimečnou kvalitu

    zobrazit více
  • Ovation
    Ovation

    Inovativní nápad od Tefalu. Hrnce i poklice dokonale zapadjí do sebe a šetří až 50% místa*

    zobrazit více
  • Ingenio Expertise
    Ingenio Expertise

    Intensive cooking made simple and safe in a click! 

    zobrazit více