Jablečné pusinky s omáčkou z maracuji a skořice

Jablečné pusinky s omáčkou z maracuji a skořice

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 2 vaječné bílky
  • 50 g krupicového cukru
  • 4 celá jablka odrůdy Golden Delicious, oloupaná a vyjadřincovaná
  • 100 g dušených jablek
  • semena a dužina ze 4 zralých maracují
  • 150 g krupicového cukru
  • 150 ml vody
  • 1 lžička mleté skořice

Postup

Ušlehejte vaječné bílky s cukrem dotuha. Dušená jablka napěchujte do vyjadřincovaných jablek a otvor zakryjte sněhem z bílků.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a hlavním chodem. Mezitím smíchejte dužinu maracuji s cukrem, vodou a skořicí. Přiveďte k varu a nechte zchladnout.

Po uvaření podávejte jablečné pusinky s omáčkou z maracuji.