Hummus z čočky s citronem a zázvorem

Hummus z čočky s citronem a zázvorem

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 240 g červené čočky
  • 10 g čerstvého zázvoru, oloupaného a najemno nastrouhaného
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • šťáva z 1 citronu
  • špetka mletého kmínu
  • 70 g sušených rajčat v oleji, slitých a pokrájených na kousky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • několik snítek koriandru, nasekaných
  • sůl a pepř

Postup

Čočku a zázvor vložte do žáruvzdorné misky, kterou přetáhněte potravinovou fólií (vhodnou do mikrovlnné trouby).

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s hlavním chodem a dezertem.

Po uvaření čočku a zázvor rozmixujte v kuchyňském robotu spolu s kuřecím vývarem a citronovou šťávou. Ochuťte. Přidejte kmín, olivový olej, nasekané lístky koriandru a sušená rajčata pokrájená na kousky. Ihned podávejte ve formičkách nebo skleničkách.