Hruškové clafoutis s meruňkovou zavařeninou

Hruškové clafoutis s meruňkovou zavařeninou

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 330 g čerstvých hrušek, nakrájených na kostky
  • 15 g + 40 g cukru krupice
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 vejce
  • 50 g mouky
  • 200 ml mléka
  • pár kapek vanilkové esence
  • 3 lžíce meruňkové zavařeniny

Postup

Hrušky krátce opečte s 15 g cukru a 1 lžící slunečnicového oleje. Mezitím připravte těsto z mouky, 50 g cukru, vajec, teplého mléka a vanilky. Hrušky vložte na dno skleniček, přelijte je těstem a zakryjte víčky. Vložte do košíku č. 3.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a hlavním chodem.

Po uvaření sejměte víčka. Clafoutis podávejte mírně vychladlé s meruňkovou zavařeninou.