Hovězí sekaná s rajčaty

Hovězí sekaná s rajčaty

Hlavní chod

  • 5

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 450 g syrového mletého masa
  • 50 g hub (nasekaných na větší kousky)
  • 1 středně velká cibule (nasekaná)
  • 1 středně velká mrkev (nakrájená na kostičky)
  • 227g konzerva rajčat
  • 300 ml vývaru (z 1 kostky hovězího vývaru)
  • 1 lžička (5ml) worcesterové omáčky
  • 1/2 lžičky (2,5ml) sušené bylinkové směsi
  • 1/2 lžíce kukuřičné mouky
  • 1 lžíce oleje na vaření.

Postup

V otevřeném hrnci rozehřejte olej.

Osmahněte zeleninu a pak maso.

Odstraňte přebytečný tuk.

Vmíchejte rajčata, worcesterovou omáčku, bylinky a vývar.

Zajistěte pokličkou a nechejte natlakovat.

Nastavte úroveň tlaku 2.

Vařte po dobu 10 minut.

Otočte volič tlaku do polohy vypouštění páry a položte hrnec pod proud studené tekoucí vody.

Zvedněte pokličku.

Kukuřičnou mouku smíchejte s trochou vody.

Vmíchejte do masa.

Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne.

Podávejte s brambory, rýží nebo těstovinami.