Hovězí polévka

Hovězí polévka

Polévky

  • 5

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 300 g hovězího masa
  • 60 g cibule
  • 50 ml oleje
  • 80 g ječmene
  • 200 g brambor
  • 100 g mrkve
  • 1 sterilovaná okurka
  • 10 g kuliček pepře
  • 20 g hladkolisté petrželky
  • sůl

Postup

Hovězí maso nakrájejte na kousky. Cibuli oloupejte a vložte do nádoby robota se sekacím nožem. Zpracujte 30 s rychlostí 12.

Sekací nůž vyměňte za míchací nástavec a přidejte olej. Spusťte program Pomalé vaření P1 na 5 min. při 130°C.

Brambory a mrkev oloupejte a nakrájejte na 2 cm kostičky. Po ukončení programu přidejte všechny zbývající suroviny s 1 l vody. Spusťte program Pomalé vaření P2 na 45 min. při 95°C. Podávejte horké.

TIP: Nechcete-li polévku tak hustou, přidejte více vývaru. Tato polévka se podává s nakládanými okurkami nebo zeleninou.