Hovězí pilaf

Hovězí pilaf

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 300 g hovězí zadní
  • 250 g basmati rýže
  • 3 PL rostlinného oleje
  • 3 cibule
  • 50 g rozinek
  • 4 stroužky česneku
  • 250 ml vody
  • 2 ks skořice
  • 2 bobkové listy
  • 1 PL kmínu
  • 100 g cizrny
  • sůl, pepř

Postup

Cizrnu přes noc namočíme, rozinky a rýži namočíme 30 minut před přípravou.

Mrkev nakrájíme na proužky, cibuli, česnek na půlkolečka, hovězí maso na kousky.

Do multifunkčního hrnce nalijeme rostlinný olej, přidáme cibuli, česnek, mrkev, maso, na 15 minut zapneme režim FRY.

Poté přidáme ostatní ingredience, zalijeme vodou, zapneme přednastavený režim na PILAF/RISOTTO, 30 min dovaříme.