Hovězí Stroganoff

Hovězí Stroganoff

Hlavní chod

  • 5

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 500 g hovězího masa (steak)
  • 250 g žampionů
  • 60 g cibule
  • 200 ml olivového oleje
  • 90 g rajčatového protlaku
  • 7 g sladké papriky
  • 150 ml zakysané smetany
  • sůl
  • pepř

Postup

Žampióny a maso nakrájejte na tenké plátky. Cibuli oloupejte a vložte do nádoby robota se sekacím nožem. Zpracujte 10 s rychlostí 11.

Sekací nůž vyměňte za míchací nástavec, přidejte olej a spusťte program Pomalé vaření P1 na 5 min. při teplotě 130°C. Přidejte maso, rajčatový protlak a 2 POL. LŽ. vody. Spusťte program Pomalé vaření P3 na 10 min. při teplotě 100°C.

Přidejte žampióny a papriku. Dochuťte solí a pepřem a zapněte program Pomalé vaření P3 na 10 min. při teplotě 100°C. Po 5 min. přidejte smetanu. Podávejte horké.

TIP: Pokud chcete maso dobře provařené, vařte delší dobu.