Houskový knedlík

Houskový knedlík

Příloha

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 1 vajíčko
  • 100 ml vlažná voda
  • sůl 0,5 kg
  • hrubá mouka
  • 10g droždí
  • 150 ml vlažné mléko
  • 1 čaj. lž. cukr
  • 1 rohlík

Postup

Do nádoby s hnětacím nožem nalijte 150 ml teplého mléka, 100ml vody, droždí a cukr. Zvolte program Těsto P2, po skončení programu nechte 10 minut kynout.

Přidejte mouku, vajíčko a sůl, zvolte Pečivo P1. Na posledních 45 s přidejte do těsta 1 sušší rohlík nakrájený na kostičky. Lze ho také zapracovat do těsta až při tvarování.

Po skončení programu nechte kynout na 30°C, tento krok naskočí automaticky. Stačí 10 minut.

Vykynuté těsto vyjměte z přístroje a uválejte šišku, kterou rozdělte na 6 stejných dílů. Vytvarujte knedlíky a nechte ustát 5 min.

Do nádoby nalijte 0,7l horké vody, vložte parní košík, program pára na 21min, zavřené víko Max pára. Po 1 minutě otevřete víko a vložte první tři knedlíky, vařte v páře 10 min. Vyjměte uvařené knedlíky a vložte druhou várku na dalších 10 min.

TIP: Pokud budete vařit knedlíky ve větším hrnci, rozdělte těsto na 2 díly, a vytvarované knedlíky vložte do vroucí osolené vody. Nechte vařit 8 min, obraťte je a vařte dalších 8 minut. Ihned po vyndání z vody knedlíky propíchejte špízem, aby se nesrazily.