Horký předkrm z pórku a sýra

Horký předkrm z pórku a sýra

Pečení

  • 6

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 800 g pórku
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 50 g světlé strouhanky
  • 100 g nastrouhaného sýra gruyère
  • 3 rozšlehaná vejce
  • sůl, pepř
  • špetka muškátového oříšku

Postup

Pórky omyjte, odstraňte hrubé vnější listy a odkrojte konce.

Nakrájejte je na širší plátky a vařte v páře po dobu 30 minut.

Nechejte okapat na čisté utěrce.

Smíchejte pórek, rozpuštěné máslo, strouhanku, strouhaný sýr, rozšlehaná vejce, sůl, pepř a muškátový oříšek.

Vlijte směs do máslem vymazaného pekáče nebo formy, zakryjte potravinářskou fólií a 50 minut vařte v páře.

Přístroj vypněte a koláč podávejte horký se smetanovou omáčkou ochucenou muškátovým oříškem.