Horká čokoláda

Horká čokoláda

Dezert

  • 5

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 165 g hořké čokolády
  • 500 ml polotučného mléka
  • 1 č. lž. vanilkového extraktu

Postup

Do nádoby robota s hnětacím nožem vložte 40 g čokolády. Zpracujte 30 vteřin rychlostí 12. Přesypte do menší misky.

Zbývající čokoládu, vanilku a mléko vložte do robota. Spusťte na 8 min. rychlostí 5 při teplotě 90°C.

Po uvaření mixujte 20 vteřin rychlostí 11.

Posypte nasekanou čokoládou a ihned podávejte.

TIP: Mléko můžete nahradit rostlinným mlékem (rýžovým nebo mandlovým) a přidat koření, např. skořici nebo špetku pepře.