Hřebenatky s pastinákovou kaší se zálivkou z maracuji

Hřebenatky s pastinákovou kaší se zálivkou z maracuji

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 400 g pastináku (nebo tuřínu), oloupaného a nakrájeného na kostky
  • 12 velkých hřebenatek, vyloupaných a bez vnitřností
  • dužina nebo pyré z 1 maracuji
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 mango, nakrájené na kostky
  • 10 g (2 lžičky) másla
  • sůl a pepř

Postup

Pastinák a hřebenatky položte na plech.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a dezertem. Mezitím smíchejte dužinu z maracuji s olivovým olejem a mangem.

Až se pastinák a hřebenatky uvaří, rozmačkejte pastinák vidličkou a ochuťte mangovou omáčkou. Přidejte máslo, sůl a pepř. Servírujte na talíře.