Guláš

Guláš

Hlavní chod

  • 6

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 1,5 kg hovězího masa nakrájeného na kostky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 100 g rajčatového pyré
  • 5 cibulí nakrájených na velké kostky
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 velké brambory, oloupané a rozkrojené na poloviny
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce mleté majoránky
  • 3 lžíce mleté papriky
  • 60 g mouky
  • sůl a pepř

Postup

Maso okořeňte solí, pepřem a paprikou. Na termostatu nastavte teplotu 130°C v režimu Opékání a na oleji opečte maso spolu s cibulí. Když je maso opečené dozlatova, přidejte stroužky česneku, rajčatové pyré a mouku.

Opékejte 2 až 3 minuty. Na termostatu nastavte teplotu 100°C v režimu Dušení. Přidejte hovězí vývar a majoránku. Zakryté vařte po dobu 1 a čtvrt hodiny.

Pokud je potřeba, přidejte během vaření vodu. Když je maso téměř hotové, přidejte brambory. Podávejte horké se zakysanou smetanou.