Guláš (český)

Guláš (český)

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 1 kg krkovice
  • 200 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g hladké mouky
  • 2 pol. lž. oleje
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • 250 g rajčatové dřeně
  • 600 ml hovězího vývaru
  • sůl
  • pepř

Postup

Cibuli, česnek a brambory oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Papriky nakrájejte na kousky. Maso nakrájejte na kostky a lehce obalte v mouce. Cibuli a česnek vložte do mísy kuchyňského robota se sekacím nožem a zpracujte 10 vteřin rychlostí 11.

Sekací nůž vyměňte za mixovací nástavec a všechny suroviny nahrňte do středu mísy. Přidejte olej, pepř a sladkou papriku a spusťte program P1 pro Pomalé vaření na 5 min. při teplotě 130°C.

Po ukončení programu přidejte hovězí maso, brambory, rajčatovou dřeň, vývar a červené víno. Dochuťte solí a pepřem. Spusťte program P2 pro Pomalé vaření na 1 hod. 20 min. při teplotě 95°C. Podávejte horké.

TIP: Před podáváním můžete přidat trochu smetany. Vyberte si dobře prorostlé kusy hovězího a nakrájejte na 2 cm kostičky.