Gratinovaná treska

Gratinovaná treska

Hlavní chod

  • 5

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 400 g vařené tresky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 700 ml
  • polotučného mléka
  • 10 snítka hladkolisté petržele
  • 800 g brambor
  • 30 g másla
  • sůl

Postup

Troubu předehřejte na 220°C. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo. Vložte do nádoby robota se sekacím nožem a zpracujte 10 s rychlostí 12.

Přidejte tresku, 100 ml mléka a pažitku a zpracujte 20 s rychlostí 12. Směs nahrňnte do středu mísy a zpracujte dalších 10 s. Formu na pečení vymažte máslem a naplňte směsí.

Mísu robota umyjte. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a vložte do napařovacího koše. Do robota nalijte 0,7 l vody, vložte napařovací koš a spusťte program Pára na 30 min.

Vodu vylijte. Uvařené brambory a máslo vložte do nádoby robota s hnětacím nožem a zpracujte 1,5 min. rychlostí 6. Dochuťte dle Vaší volby. Pyré přelijte přes tresku a pečte 15 – 20 min.