Francouzský brioškový toust s kokosem a ananasem

Francouzský brioškový toust s kokosem a ananasem

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 plátky briošky 2 cm silné
  • 2 vejce
  • 40 cl kokosového mléka
  • ½ ananasu
  • 25 g cukru
  • 2 x 30 g másla
  • moučkový cukr nebo strouhaný kokos na ozdobení

Postup

Oloupejte ananas a vykrojte zdřevnatělý střed. Rozkrájejte na 8 dílů. Rozpusťte 30 g másla. Přidejte cukr. Na této směsi opečte kousky ananasu.

Vejce našlehejte s kokosovým mlékem. V této směsi namáčejte plátky briošky.

Zbytek másla rozpusťte v pánvi. Plátky briošky opečte na obou stranách dozlatova.

Francouzský brioškový toust podávejte ozdobený zkaramelizovaným ananasem.

Poprašte moučkovým cukrem nebo ozdobte strouhaným kokosem.