Fish and Chips

Fish and Chips

Svačina

  • 7

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 2 litry rostlinného oleje na smažení
  • sůl
  • 4 x 200g filet z libovolného druhu tresky s kůží a bez kostí
  • 1 šálek mouky
  • 1 šálek piva
  • 2 vejce - bílky a žloutky oddělené: bílky vyšlehané
  • 1,1 kg moučnatých brambor - oloupaných a nakrájených na větší kousky

Postup

Nalijte všechen rostlinný olej do fritézy a ohřejte na 150° C.

Nakrájené brambory ponořte do oleje na zhruba 4 minuty, nebo dokud nebudou měkké, ovšem zatím bez barvy.

Smíchejte mouku a pivo, pak vmíchejte žloutky a nakonec i vyšlehané bílky

Zvyšte teplotu na 170° C a dokončete hranolky usmažením dozlatova.

Namočte rybu do těstíčka a několik minut smažte společně s hranolky, dokud se také nezbarví dozlatova.

Nechejte okapat na kuchyňské utěrce a podávejte s chlebem, máslem, nakládanými okurkami a nakládanými vejci.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu
  • Talent Pro
    Talent Pro

    Pro labužníky, kterí se rádi oddávají požitkům při vaření a vyhledávají výjimečnou kvalitu

    zobrazit více
  • Ovation
    Ovation

    Inovativní nápad od Tefalu. Hrnce i poklice dokonale zapadjí do sebe a šetří až 50% místa*

    zobrazit více