Filety z mořského vlka dušené s bazalkovým olejem, mrkvovou šťávou a hrubozrnnou hořčicí

Filety z mořského vlka dušené s bazalkovým olejem, mrkvovou šťávou a hrubozrnnou hořčicí

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 filety z mořského vlka, každý o váze 120 g
  • 1 lžíce bazalkového oleje
  • 12 malých nových brambor, rozkrájených na poloviny
  • 6 stonků řapíkatého celeru, o velikosti 6 x 1,5 cm
  • 8 trojúhelníků z červené a žluté papriky
  • 200 ml mrkvové šťávy
  • 50 ml pomerančové šťávy
  • 1 stroužek česneku, oloupaný
  • 2 lžíce dijonské hrubozrnné hořčice
  • ¼ lžičky čerstvého zázvoru, oloupaného a najemno nasekaného
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžíce čerstvé petrželky, najemno nasekané
  • sůl a pepř
  • potravinová fólie (vhodná pro použití v mikrovlnné troubě)

Postup

Rybí filety okořeňte a potřete bazalkovým olejem. Srolujte a zabalte do potravinové fólie, aby si udržely tvar. Vložte je na plech. Přidejte k nim nové brambory, řapíkatý celer a papriky.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a dezertem. Mezitím nechte v pánvi na mírném plameni zredukovat obě šťávy se stroužkem česneku, hořčicí a nasekaným zázvorem. Přeceďte přes jemné síto a dochuťte.

Talíř ozdobte lžící mrkvovo-hořčičné omáčky. Na ni položte srolované rybí filety. Na okraj talíře naaranžujte okořeněnou zeleninu s trochou olivového oleje a nasekanou petrželkou.