Filet z lososa se směsí divoké a bílé rýže

Filet z lososa se směsí divoké a bílé rýže

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 filety z lososa, každý o váze 150 g
  • 200 ml rybího vývaru
  • 1 svazek kopru, najemno nasekaný
  • 200 g směsi dlouhozrnné a divoké rýže, uvařené
  • 50 ml crème fraîche nebo zakysané smetany
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř

Postup

Filety z lososa vložte na pečicí plech, přidejte rybí vývar a polovinu nasekaného kopru.

Vařte v páře po dobu 20 minut zároveň s předkrmem a dezertem. Po 16 minutách slijte šťávu do kastrůlku a k lososovi přidejte rýži na ohřátí. Zakryjte víkem, stiskněte tlačítko funkce Vitamin+ a nechte dále vařit po dobu 4 minut.

Když je ryba a rýže uvařená, nechte v kastrůlku zredukovat výpek a přidejte smetanu, zbytek kopru a citronovou šťávu. Dochuťte. Na nahřátý talíř naservírujte rýži a navrch dejte lososa. Přelijte rybu a rýži šťávou.