Filé z tresky na zelenině

Filé z tresky na zelenině

Hlavní chod

  • 5

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 filé z tresky (každé o váze asi 150 g)
  • 100 g pórku
  • 100 g mrkve
  • 750 ml vody
  • 150 g másla
  • čerstvá pažitka (nasekaná najemno)
  • sůl a pepř

Postup

Nakrájejte zeleninu na tenké dlouhé hranaté kousky asi 0,5 cm široké a 9 cm dlouhé.

Rybu po obou stranách osolte a opepřete. Směrem od hlavy ji srolujte do závitku a zajistěte pomocí dřevěného párátka. Společně se zeleninou vložte do košíku. Na zeleninu poklaďte menší kousky másla (50 g). Na dno hrnce položte trojnožku a nalijte do něj 750 ml studené vody. Na trojnožku položte košík.

Nastavte úroveň tlaku 1. Zajistěte pokličkou a nechejte natlakovat. Vařte po dobu 4 minut. Otočte volič tlaku do polohy vypuštění páry a položte hrnec pod proud studené tekoucí vody.

Ihned zvedněte pokličku a košík vyjměte. Rozpusťte zbývajících 75 g másla a potřete jím zeleninu a rybu. Ihned podávejte. Posypte nasekanou pažitkou.