Fazolový kotlík s jehněčím

Fazolový kotlík s jehněčím

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 785g nejlepší části krkovice nebo plecka (bez kosti)
  • 3 cibule
  • 50g másla
  • 900 ml vody
  • 1 lžička (5ml) směsi sušených bylinek
  • 1 stroužek česneku (nasekaný najemno)
  • 425g konzerva velkých červených fazolí
  • sůl a pepř
  • nasekaná petrželka

Postup

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na plátky.

V hrnci rozpalte máslo a osmahněte na něm maso a cibule.

Maso obraťte a přidejte vodu, bylinky a najemno nasekaný česnek. Ochuťte solí a pepřem. Přiklopte pokličku a vařte asi 30-35 minut od chvíle, kdy dosáhnete požadovaného tlaku. Pak páru rychle vypusťte.

Otevřete parní hrnec a přidejte lososa. Přiklopte pokličku a vařte dalších 5 minut od chvíle, kdy dosáhnete požadovaného tlaku. Pak páru rychle vypusťte.

Šťávu z masa můžete zahustit kukuřičnou moukou a podávat jako omáčku, pokud chcete.

Před podáváním pokrm posypte nasekanou petrželkou.